Advies & Ontwerp

Advies & Ontwerp

Een mooie tuin begint bij een goed advies. Ik help u graag om ideeën op te doen en uw wensen op papier te zetten. Tijdens een advies gesprek bespreken we aanpassingen op uw bestaande tuin of maken we een volledig nieuw ontwerp. Naar aanleiding van uw wensen komt er een ontwerp waarbij gekeken wordt naar de functie van de tuin en het karakter van uw huis & omgeving. Ik adviseer u graag over de verschillende soorten materialen voor bestrating, schuttingen of hagen en beplanting. Wilt u een kindvriendelijke tuin, een natuurlijke tuin of een onderhoudsarme tuin? Bij iedere wens passen andere materialen en maak ik een ontwerp op maat. Ik kijk graag samen met u naar de diverse mogelijkheden. Heeft u zelf al een tuintekening of een idee op papier staan, dan kan ik een offerte voor u maken.

Bestrating

Een terras om heerlijk van de zon te genieten is een must voor elke tuinliefhebber. Er zijn vele materialen waar uw terras mee bestraat kan worden. Ik kan u door een bezoek aan een tuinmaterialenbedrijf helpen bij het maken van de juiste keuze. De aanleg van een terras kan ook door mij worden verzorgd. De ondergrond van het te bestraten gedeelte is erg belangrijk. Bij de keuze van b.v. een dunne tegel is het noodzakelijk om deze op gestabiliseerd zand te leggen. Neemt u bestrating van een dikkere steen of tegel dan kan dit op normaal straatzand. De nieuwste trend op het gebied van bestrating zijn natuursteen of keramische tegels, ik adviseer u graag. Vanwege de ruime keuze werk ik graag samen met: Sandro.

Gras en kunstgras

Wilt u een gazon van natuurlijk gras of kunstgras, hoveniersbedrijf Pieter Koster kan dit voor u realiseren. Heeft u de voorkeur voor echt gras dan kan ik na goed voorbereid grondwerk een nieuwe grasmat van zoden leggen of inzaaien. Kunstgras is een moderne en onderhoudsarme variant voor een strak gazon. Er zijn vele nieuwe soorten kunstgras op de markt die nauwelijks te onderscheiden zijn van natuurlijk gras. Een goede uitkomst voor een tuin waarin veel gelopen of gespeeld wordt door kinderen. Ook speeltoestellen en zwembadjes kunnen hier op geplaatst worden zonder dat uw grasveld hieronder te leiden heeft.

 

Beplanting

Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat u in alle jaargetijden plezier heeft van uw tuin. Aandacht voor vroeg/ en laatbloeiers maar ook planten met wintersierwaarde zorgen ervoor dat u in alle seizoenen kunt genieten van de tuin. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de hoeveelheid onderhoud die uw tuin nodig heeft. Voor klanten met groene vingers zorgen we voor een uitdagend plan maar een onderhoudsarme tuin kan ook gerealiseerd worden.

 

Beregening

De beplanting in de tuin heeft in de groeizame periode van het jaar genoeg water nodig. Een beregeningssysteem is hiervoor ideaal. Er kan een systeem aangelegd worden op de buitenkraam maar er kan ook een eigen waterbron geslagen worden. Bent u veel weg of op vakantie dan bied een sproeicomputer de uitkomst. Deze kan op het systeem aangesloten worden en kan ingesteld worden op b.v. iedere nacht een half uur.

Schuttingen / Hagen

Het afscheiden van de tuin met de buren of de straat kan door middel van een schutting van hout of metaal maar ook een haag van b.v. beuken, taxus, buxus of coniferen kan een natuurlijk beeld vormen. Er zijn vele mogelijkheden op dit gebied. Hier kan ik u een juist advies bij geven.

Water / Vijvers

Om ´leven´ in de tuin te creeren is een waterpartij of een vijver een goede optie. Bent u een liefhebber van vissen en kikkers dan kan een vijver een eindeloze blikvanger zijn. Met kleine kinderen is een vijver niet altijd geschikt, maar stromend water over een waterelement kan ook een´ eye catcher´ zijn. De juiste beplanting op en rond een vijver/ waterpartij maken het plaatje compleet.

Afspraak maken?

Ik kom graag vrijblijvend met u in contact om alle opties te bespreken.