Ik sta voor u klaar!

Diensten

Ik sta voor u klaar!

Of het is voor advies omtrent het aanlegggen van uw tuin of het ontwerp, of het onderhoud ik denk graag met u mee.

Ook voor bestrating, beplanting, boomverzorging en snoeiwerk bent u bij mij aan het juiste adres.

En natuurlijk voor alle allround hoveniers werkzaamheden.

Advies & Ontwerp

Een mooie tuin begint bij een goed advies. Ik help u graag om ideeën op te doen en uw wensen op papier te zetten. Tijdens een advies gesprek bespreken we aanpassingen op uw bestaande tuin of maken we een volledig nieuw ontwerp. Naar aanleiding van uw wensen komt er een ontwerp waarbij gekeken wordt naar de functie van de tuin en het karakter van uw huis & omgeving. Ik adviseer u graag over de verschillende soorten materialen voor bestrating, schuttingen of hagen en beplanting. Wilt u een kindvriendelijke tuin, een natuurlijke tuin of een onderhoudsarme tuin? Bij iedere wens passen andere materialen en maak ik een ontwerp op maat. Ik kijk graag samen met u naar de diverse mogelijkheden. Heeft u zelf al een tuintekening of een idee op papier staan, dan kan ik een offerte voor u maken.

Bestrating
Een terras om heerlijk van de zon te genieten is een must voor elke tuinliefhebber. Er zijn vele materialen waar uw terras mee bestraat kan worden. Ik kan u door een bezoek aan een tuinmaterialenbedrijf helpen bij het maken van de juiste keuze. De aanleg van een terras kan ook door mij worden verzorgd. De ondergrond van het te bestraten gedeelte is erg belangrijk. Bij de keuze van b.v. een dunne tegel is het noodzakelijk om deze op gestabiliseerd zand te leggen. Neemt u bestrating van een dikkere steen of tegel dan kan dit op normaal straatzand. De nieuwste trend op het gebied van bestrating zijn natuursteen of keramische tegels, ik adviseer u graag. Vanwege de ruime keuze werk ik graag samen met: Sandro (logo en hyperlink)

Gras en kunstgras
Wilt u een gazon van natuurlijk gras of kunstgras, hoveniersbedrijf Pieter Koster kan dit voor u realiseren. Heeft u de voorkeur voor echt gras dan kan ik na goed voorbereid grondwerk een nieuwe grasmat van zoden leggen of inzaaien. Kunstgras is een moderne en onderhoudsarme variant voor een strak gazon. Er zijn vele nieuwe soorten kunstgras op de markt die nauwelijks te onderscheiden zijn van natuurlijk gras. Een goede uitkomst voor een tuin waarin veel gelopen of gespeeld wordt door kinderen. Ook speeltoestellen en zwembadjes kunnen hier op geplaatst worden zonder dat uw grasveld hieronder te leiden heeft.

Beplanting
Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat u in alle jaargetijden plezier heeft van uw tuin. Aandacht voor vroeg/ en laatbloeiers maar ook planten met wintersierwaarde zorgen ervoor dat u in alle seizoenen kunt genieten van de tuin. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de hoeveelheid onderhoud die uw tuin nodig heeft. Voor klanten met groene vingers zorgen we voor een uitdagend plan maar een onderhoudsarme tuin kan ook gerealiseerd worden.

Beregening
De beplanting in de tuin heeft in de groeizame periode van het jaar genoeg water nodig. Een beregeningssysteem is hiervoor ideaal. Er kan een systeem aangelegd worden op de buitenkraam maar er kan ook een eigen waterbron geslagen worden. Bent u veel weg of op vakantie dan bied een sproeicomputer de uitkomst. Deze kan op het systeem aangesloten worden en kan ingesteld worden op b.v. iedere nacht een half uur.

Schuttingen / Hagen
Het afscheiden van de tuin met de buren of de straat kan door middel van een schutting van hout of metaal maar ook een haag van b.v. beuken, taxus, buxus of coniferen kan een natuurlijk beeld vormen. Er zijn vele mogelijkheden op dit gebied. Hier kan ik u een juist advies bij geven.

Water / Vijvers
Om ´leven´ in de tuin te creeren is een waterpartij of een vijver een goede optie. Bent u een liefhebber van vissen en kikkers dan kan een vijver een eindeloze blikvanger zijn. Met kleine kinderen is een vijver niet altijd geschikt, maar stromend water over een waterelement kan ook een´ eye catcher´ zijn. De juiste beplanting op en rond een vijver/ waterpartij maken het plaatje compleet.

Onderhoud & Aanleg

Als Allround hovenier verzorg ik de volledige realisatie van uw wensen. Dit kan aan de hand van een gezamenlijk gemaakt ontwerp, maar ook de ontwerpen van externe tuinarchitecten kunnen door mij uitgevoerd worden. Ik verzorg de aanleg van grondwerk tot het aanplanten van de tuin en het plaatsen van schuttingen, veranda’s of hekwerken. U heeft tijdens het aanleg proces één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden.

Tuin Onderhoud
Geen groene vingers of minder tijd? In overleg kan ik een onderhoudsplan maken voor uw tuin. Hierbij kunt u denken aan eenmalig onderhoud, of een periodiek onderhoudscontract zodat u altijd kunt genieten van een nette opgeruimde tuin.

Gazon Onderhoud
Ook een grasveld heeft onderhoud nodig. In het vroege voorjaar is het raadzaam om het gras te verticuteren. Met een verticuteermachine haal je 70 % van het in de winter ontstane mos eruit. Daarna mesten en bijzaaien en na een paar weken zal het gazon weer mooi groen worden en flink gaan groeien. Een voorjaarsbeurt kan ik voor uw gazon verzorgen. Het is ook mogelijk om een kort of jaarrond maaicontract af te sluiten. Handig voor periodes dat u op vakantie bent of er het hele groeiseizoen geen omkijken naar heeft.

Onderhoudscontracten
Een onderhoudscontract is een goede mogelijkheid wanneer u weinig omkijken wilt hebben aan uw tuin. Het afspreken van de juiste frequentie is van belang om het hele jaar rond een nette en verzorgde tuin te hebben. In een offerte kan ik voor u een begroting maken voor een jaarrond onderhoud in of exclusief het inplanten van uw borders of het vullen van potten met perkgoed voor de aankleding van uw terras.

Veranda’s & Schuttingen

Veranda’s op maat

Schuurtjes op maat

Schuttingen en afscheidingen
Het afscheiden van de tuin met de buren of de straat kan door middel van een schutting van hout of metaal maar ook een haag van b.v. beuken, taxus, buxus of coniferen kan een natuurlijk beeld vormen. Er zijn vele mogelijkheden op dit gebied. Hier kan ik u een juist advies bij geven.

Boomverzorging

Boomverzorging is een specialistisch vak en moet zorgvuldig aangepakt worden om te voorkomen dat er schade ontstaat aan uw huis, garage of tuin of aan dat van de buren. Het kan zijn dat uw bomen onderhoud nodig hebben vanwege dood hout of slechte takken of misschien helemaal gekapt moeten worden. Ook kan er een wens zijn om vormsnoei toe te passen. Met moderne technieken kan ik voor uw boom de juiste aanpak bepalen. Is het mogelijk is om met een hoogwerker bij de boom te komen of moet er ingeklommen worden? Moet er een vergunning geregeld worden? Iedere situatie en plek van de boom is verschillend dus er zal bekeken moeten worden wat de juiste optie is.

Snoeiwerk

Het snoeien van heesters en planten is belangrijk om de tuin een verzorgd karakter te geven. Kunt u door de bomen het bos niet meer zien dan wordt het tijd voor een goede snoeibeurt. Iedere struik is weer anders en moet op de juiste tijd en manier gesnoeid worden. Door jaren lange ervaring kan ik uw tuin een vakkundige snoeibeurt geven. Denk hierbij ook aan hagen, vormsnoei en winterklaar maken van de tuin.

Milieuvriendelijke opties

Milieuvriendelijke opties

Binnen iedere tuin zijn er milieuvriendelijke keuzes te maken, omdat dit ook mijn interesse heeft denk ik graag met u mee over milieuvriendelijke toepassingen. Een aantal opties hiervoor zijn:

Wadi

Hemelwateropvang

Rondomton

Sedum dak

Doe nu uw aanvraag

Afspraak maken?

Na ontvangst van uw contact aanvraag neem ik binnen 3 werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken.